5 типови свекрви: Каква е вашата и како да се справите?

Многу често односите свекрва-снаа се мошне заострени, па неретко невестите имаат впечаток дека свекрвата постојано се обидува да го загорчи нивниот живот. Односот меѓу снаата и свекрвата отсекогаш бил…

Практични совети за бремени невести

Од моментот кога сте дознале за бременоста, до моментот кога е закажана свадбата ќе помине одредено време, па можеби и неколку месеци, и стомачето веќе ќе почне да доминира и ќе треба да ја прилагодиш…

Идеи и совети за првиот танц

Првиот танц на младите е еден од најчестите и најмногу очекувани обичаи на самата венчавка. Традиционално, првиот танц кој се игра е виенски валцер, но сè почесто младите одбираат и некои други танци,…

Гости кои не мора да ги поканите на свадба

Создавањето на листата на гости можеби е најстресниот момент од подготовките и организацијата на венчавката. Без разлика дали ќе правите мала забава за најблиските или голема венчавка, секогаш има луѓ…

6 начини да го натерате да ве запроси

Многу пати има сценарија кога партнерот не се чувствува доволно сигурен во себе за да ја запроси својата партнерка, па потребно му е малку да го „осигурате“ дека нема да згреши и дека нема да биде одб…

Совети за слабите и ситни невести: Како да ја изберете совршената венчаница?

Доколку сте ситно градена девојка, бидете подготвена да најдете многу венчаници кои ќе ви се допаднат, кои штом ги пробате ќе ви бидат големи и нема да ви стојат добро. Ситните жени се обично слаби и …

Работи кои секоја невеста треба да ги знае пред да купува венчаница

Венчаницата ја носите само еднаш во животот и затоа е важно во неа да изгледате совршено. Не сакате подоцна кога ќе ги гледате фотографиите од свадбата да се каете што сте го облекле баш тој модел кој…

Антонија Ристовска: Невестата треба да носи венчаница во која ќе се чувствува удобно и пријатно

Дизајнерката Антонија Ристовска со години ги дотерува невестите, креирајќи за нив прекрасни, романтични и нежни венчаници. Ја прашавме какви венчаници се хит во моментов, како и тоа на што треба да вн…

15 клучни чекори за запросувањето што секој маж мора да ги знае!

Кога е љубовта во прашање, нештата се многу јасни! Ако сметате дека крај себе ја имате девојката која ве прави среќен и со која можете да се видите себеси и по 10 и по 30 години, немојте да се двоумит…