Најубавите китенки за младоженецот и најважните гости

За китенките одамна се верувало дека служат да ги избркаат злите духови на свадбата, а денессе дел од традицијата и декорацијата на секоја свадба. Китенки се закачуваат на сватовите од страната на мла…