25 Уникатни, рачно изработени покани од „Гвендолин“

Поканата за свадба е првиот впечаток кој го оставате кај гостите за тоа што може да очекуваат на денот на свадбата. А кога поканата фасцинира со својот дизајн, е тогаш дефинитивно секој ќе посака да д…

Свадбени трендови во 2019-та

Доколку планирате да правите свадба оваа година, секако дека сакате се да биде совршено, сите гости да си поминат убаво и да ја запомнат вашата свадба по нешто посебно. Точно дека организацијата може …

Совршени пијалаци на вашата свадба, кои никој нема да ги очекува

Свадбениот ручек е неизоставен од секоја свадба, а воглавно во нашите ресторани горе-долу се нудат истите порции, па секогаш знаеме што можеме да очекуваме. Но за младите кои сакаат малку да ја зачина…

Идеи и совети за првиот танц

Првиот танц на младите е еден од најчестите и најмногу очекувани обичаи на самата венчавка. Традиционално, првиот танц кој се игра е виенски валцер, но сè почесто младите одбираат и некои други танци,…

Гости кои не мора да ги поканите на свадба

Создавањето на листата на гости можеби е најстресниот момент од подготовките и организацијата на венчавката. Без разлика дали ќе правите мала забава за најблиските или голема венчавка, секогаш има луѓ…

За што размислуваат невестите на ноќта пред венчавката?

Без оглед на тоа дали вашата философија во планирање на венчавките е да останете смирена или планирате се’ до последен момент, сепак последната ноќ од вашиот девојачки живот тешко дека ќе можете да ос…

Свадбени моменти кои не треба да ги споделувате на социјалните мрежи

Во време на свадбени статуси и чекирања, линијата меѓу сентименталните и недозволенитеобјави на социјалните мрежи може да стане непрепознатлива. Па ако се плашите да не прикачите нешто повеќе од дозво…

Во кои денови од годината треба да избегнете да правите свадба

Ако сте донеле одлука дека сакате да запловите во брачните води, веројатно сите планови за венчавката се веќе почнати. Првото нешто што се прави пред да започнат другите подготовки е одредувањето дату…

Намирници кои треба да ги избегнувате за да имате блескаво бела насмевка

Убавата и бела насмевка е задолжителна на Вашата свадба. Но, тоа не подразбира само посета на стоматолог или пак избор на кармин кој ќе ги истакне Вашите усни. Морате да водите сметка за храната која …