Веридба: Подготовки, организација, обичаи и сè што треба да знаете

Како и за сѐ останато, така и за веридбата обичаите и традицијата се разликуваат во различните делови од Македонија. Но, ќе се обидеме генерално да објасниме што се случува секаде. ЗАПРОСУВАЊЕ Првиот …

6 начини да го натерате да ве запроси

Многу пати има сценарија кога партнерот не се чувствува доволно сигурен во себе за да ја запроси својата партнерка, па потребно му е малку да го „осигурате“ дека нема да згреши и дека нема да биде одб…

3 работи кои не треба да му ги правите на вереничкиот прстен

Вашиот свршенички прстен не е само симбол на вашето соединување. Исто така има голема емотивна вредност и е скапоцено парче накит кое можете да го пренесувате од генерација на генерација, доколку знае…