Маја Ристовска
73 Articles0 Comments

Креативни идеи како да ги означите броевите на масите

Креативноста може да искористите буквално во секој детаљ од вашата свадба, а ако сте перфекционисти, сигурно нема да дозволите броевите на масите да бидат испишани на некое обично картонче. Еве некои …

10 најпопуларни дестинации за меден месец

Медениот месец е едно од најзначајните и секако, најнезаборавните патувања во животот. Меѓутоа, планирањето на овој толку посебен одмор може да биде подеднакво исцрпувачки како и планирањето на самата…

Во кои денови од годината треба да избегнете да правите свадба

Ако сте донеле одлука дека сакате да запловите во брачните води, веројатно сите планови за венчавката се веќе почнати. Првото нешто што се прави пред да започнат другите подготовки е одредувањето дату…

3 кул начини да ги изненадите гостите на кои никој не би се сетил

Кај македонските свадби ако постои некое изненадување тоа се подразбира дека се или трубачи или чоколадна фонтана. Но, откако овие две нешта станаа нешто што е очекувано да се види на свадба и нема ни…

Креативни идеи за модерни перничиња за бурми

Ако сте од оние невести кои внимаваат на секој детаљ од нивната свадба, сигурно не сакате перничето за бурмите да ви биде нешто „веќе видено“. Токму затоа ви претставуваме неколку перничиња и алтернат…

Идеи за прекрасни летни бидермаери

Летото за повеќето идни невести е омилен период од годината. Топлото време, свадбите на отворено и живите бои… сето тоа предизвикува среќа. Но летото само по себе носи и прекрасни цвеќиња кои се…

Веридба: Подготовки, организација, обичаи и сè што треба да знаете

Како и за сѐ останато, така и за веридбата обичаите и традицијата се разликуваат во различните делови од Македонија. Но, ќе се обидеме генерално да објасниме што се случува секаде. ЗАПРОСУВАЊЕ Првиот …

8 нешта кои треба да ги направите откако ќе се верите

Тој го постави прашањето. Вие рековте ДА! Сега што? Следнте 8 работи ќе ви помогнат да одлуите што прво да направите, и како да уживате во секоја секунда од свадбените подготовки. 1.Јавете им се на на…

6 начини да го натерате да ве запроси

Многу пати има сценарија кога партнерот не се чувствува доволно сигурен во себе за да ја запроси својата партнерка, па потребно му е малку да го „осигурате“ дека нема да згреши и дека нема да биде одб…