Колку е важна последната песна на свадбата и каква да биде таа?


Знаете ли кој е детаљот исто битен како и првиот танц? Првиот танц на свадбите е дефинитивно очекуван, клучен, најромантичен и најљубовен симбол на свадбите, нели?

Ако не те допираат емоции кога ќе видиш како невеста и младоженец за прв пат официјално како сопруг и сопруга танцуваат, со пригушено светло, дим и ѕвездено небо,во прекрасна романтична атмосфера, тогаш дефинитивно не знаеш во какви ситници се крие љубовта!/

Тие нежни, успорени движења, заљубени погледи и вистински искрени насмевки, додека во позадина свири „нивната песна“... Аххх... вистински магичен момент! И да, таа прва песна мора да биде внимателно одбрана, бидејќи ја отвара веселбата.

Но, има уште еден детаљ кој е важен колку и првата песна и првиот танц. Тоа е - последната песна со која ќе ја заворите вечерта.

Niki Justin wedding first dance

Да, првата и последната песна имаат иста функција - првата песна во комбинација со првиот танц ја отвора свадбаа и претставува увертира за она што следува. Од самиот почеток имладите и гостите треба да ги следи опуштена, романтична и љубовна атмосфера. Кога е во прашање последната песна, таа треба да го создаде она чувство на спокој, среќа и заљубеност, нежни чувства поради кои повторно веруваш во љубовта, без оглед на годините и возраста. Затоа, последната песна треба сите гости да ги наведе да заиграат на подиумот, и последен пат да им се придружат на младите на танцот, во тој посебен момент.

 bride and groom dancing wedding

И која е тогаш песна совршена за последна песна? Тоа првенствено зависи од вашиот музички вкус и музиката која доминирала на свадбата. Последната песна може да биде во сличен стил какои првата. Но, не е неопходно да биденекоја балада, но пожелно е. Исто како што е пожелно тоа да биде некој хит, некој класик кој ќе пробуди слични чувства кај сите гости, и кај постарите и кај помладите.

Епа, ако веќе одбравте песна за прв танц, сега размислувајте која би била песната за последниот?

bride300x200

Колку пари сметате дека се доволно да подарите кога двајца одите на свадба?