Од сега поинаку ќе гледате на високата мода: Како се прави еден Диор фустан?

COUTURE  е магичен збор. Збор кој комбинира беспрекорна рачна работа, визија, дизајн и легендарни модни моменти. Но, повеќето од нас не се сретнуваат многу често со „високата мода“ освен кога ќе видиме позната личност на црвениот тепих или манекенка на писта.

За да подобро ја разбереме таа мода потребно е одблиску да се запознаеме со начинот на настанувањето на едно парче од колекциите на најпознатите дизајнери.

Погледнете го ова видео за настанокот на едно парче облека на Диор и ќе го разберете вистинското значење на високата мода:

bride300x200

Колку пари сметате дека се доволно да подарите кога двајца одите на свадба?