Нашминкај се сама: Совршени смоки ајс за синооки

Доколку сакате да испробате нов начин на шминкање, предлагаме тоа да биде смоки ајс каде доминира темносината сенка. Оваа боја треба да доминира низ целиот капак на окото, откако претходно како основа ќе нанесете од кремастата сенка која треба да биде нанесена и во линијата под веѓите. По надворешните рабови од окото може да се забележи и сенка во чоколадно-кафеава боја. Не заборавајте внатрешните агли на окото да ги истакнете со светла светкава сенка.

Користете розево руменило и светлорозев кармин:

smoki

bride300x200

Колку пари сметате дека се доволно да подарите кога двајца одите на свадба?