Мали детали на венчаницата кои прават голема разлика

Украсите на венчаницата треба да се во согласност со обликот на венчаница. Постојат два типа на украси, оние кои веќе се наоѓаат на самиот материјал на венчаницата, и оние кои дополнително се шијат. И двата типа треба да бидат усогласени и да изгледаат како целина.

Колку што е добро да имате украси, толку е добро и  да не претерувате со нив.

Основно е да избегнувате евтини украси како и евтини материјали. Скапа чипка, цветчиња, рачно извезени материјали, како и додавање бисери се некои од најчестите начини на декорирање на венчаниците.

Претерување со украсите може да го расипе впечатокот и на најдобрата венчаница.

detali1

detali2

detali3

detali4

detali5

detali6

detali7

detali8

detali9

detali10

 

 

bride300x200

Колку пари сметате дека се доволно да подарите кога двајца одите на свадба?