Направете сами: Свадбена подвезица

Свадбените подвезици од пред неколку години се многу актуелни и кај македонските свадби. Ви предлагаме како сами да си направите подвезица, за што ќе ви биде потребна еластична чипкаста лента, тенка сатенска лентичка во која боја сакате, ножици, игла и конец или машина за шиење, лепак, и останати украси по желба (пердувчиња, бисерчиња, мониста и сл.). Начинот на изработка е претставен преку овие фотографии:

podvezica-00

podvezica-01

podvezica-02

podvezica-03

podvezica-04

podvezica-05

podvezica-06

podvezica-06

podvezica-07