Убавината на индиските невести

Неодамна ја објавивме фото-приказната на првата индиска невеста во Македонија, која воедно нè потсети на целата убавина, раскош и бои на една индиска свадба. Многу накит, луксузна облека и беспрекорна убавина ги краси индиските невести кои ќе ги погледнете на следниве фотографии, и кои можеби кај вас ќе разбудат интерес да дознаете и нешто повеќе за индиската култура и традиција.

Она што прво паѓа во очи е гломазниот но прекрасен накит кој Индијките го носат во доста големи количини, што за наш вкус е премногу. Сепак, не може да одречеме дека и покрај толку накит и бои, секоја од овие девојки изгледа прекрасно...

indiska-nev-01

indiska-nev-02

indiska-nev-03

indiska-nev-04

indiska-nev-05

indiska-nev-06

indiska-nev-07

indiska-nev-08

indiska-nev-09

indiska-nev-11

indiska-nev-12

indiska-nev-13

indiska-nev-14

indiska-nev-16

indiska-nev-17

indiska-nev-20

 

bride300x200

Колку пари сметате дека се доволно да подарите кога двајца одите на свадба?