13 нешта што не ги знаете за вашиот венчален фустан

Доколку сте во потрага по вашата венчаница од сонишатата, прочитајте неколку интересни факти за наважниот фустан во вашиот живот:

-    Невестите знаат каква венчаница сакаат 11 месеци пред венчавката

-    59% од идните невести користат интернет за да најдат инспирација за својата венчаница

-    18% од невестите ја купуваат својата венчаница онлајн

-    32% од невестите купуваат венчаница од познат бренд во нивната земја

-    1% од невестите купуваат венчаници на распродажба

-    57% од невестите купуваат венчаница од обичен бутик за венчаници

-    2.700 метри е должината на најдолгата венчаница во светот

kupuvanje fustan

-    14% од невестите би носеле венчаница во боја

-    21% од идните невести планираат да носаат и втора венчаница на свадбата

-    86% од невестите на денот на свадбата носат нешто старо, позајмено или сино

-    Кога е изгледот во прашање, најмногу пари после венчаницата се трошат на: 31% велат на чевлите, 67% на фризура и шминка, а 2% велат дека најмногу пари трошат на свадбената чанта.

-    95% од невестите не сакаат нивните деверуши да носат бело

-    66% од невестите сакаат нивните деверуши да носат слични фустани

bride300x200

Колку пари сметате дека се доволно да подарите кога двајца одите на свадба?